Folyamatban
Éghajlatváltozás okozta egészségügyi veszélyek enyhítése
Az éghajlat, az egészség és az ökoszisztémák közötti kapcsolatrendszert vizsgáljuk.
Bővebben...Integrált városi élelmiszer-ellátás
A városi élelmezési környezet fejlesztése – kulturálisan megfelelő, megfizethető, természetbarát módon előállított élelmiszerekkel.
Bővebben...Egészséges, fenntartható étkezési szokások kialakítása
A táplálkozási szokások és az étkezési minták egészségügyi, környezeti és társadalmi-gazdasági hatásait befolyásoló tényezőket vizsgáljuk.
Bővebben...Ökológiailag fenntartható tápanyag-gazdálkodás
Milyen innovációk segítik, hogy 2030-ra legalább 20%-kal csökkenjen a műtrágyahasználat Európában?
Bővebben...Science Service a biodiverzitásért
A biológiai sokféleség csökkenése korunk egyik legsúlyosabb és legösszetettebb kihívása.
Bővebben...Civil társadalomtudományi projekt a kirekesztéssel veszélyeztetett fiatalok társadalmi befogadása témájában
Az európai és magyar fiatalok számos csoportja éli meg nap mint nap a társadalmi kirekesztés számos formáját. A fiatalok társadalmi kirekesztettséggel fenyegetett csoportjai önmagukban is sokfélék, és nagyon sok megélt tapasztalattal és tudással rendelkeznek a társadalmi kirekesztés formáiról, illetve azokról a tényezőkről, melyek a társadalmi befogadást segítik vagy segítenék elő.
Bővebben...Dinamikus értékláncok alulhasznosított növényeinkért
Az Európában alulhasznosított termesztett növények (például alternatív gabonanövények, ritka tájfajta gyümölcsök, vagy hüvelyesek) számára fejlesztünk dinamikus értékláncokat - ideértve alternatív élelmiszerek vagy takarmányok létrehozását, vagy hagyományos ételek népszerűsítését.
Bővebben...Együttműködésen alapuló élelmiszerrendszerek
A gazdálkodók és a kistermelők nagyon gyakran sérülékeny szereplői a értékláncoknak.
Bővebben...Közös értékteremtés a kutatásban
Intézményi szintű változásokat indítunk a felelősségteljes kutatás és innováció érdekében.
Bővebben...Innovatív szerződések a kíméletes gazdálkodásért
Hatékonyabb szerződéses megoldásokra van szükség a környezetkímélő gazdálkodás ösztönzésére.
Bővebben...Lezárult
EU-Citizen.Science
Az állampolgári vagy közösségi tudomány olyan újításokat keres, amelyek társadalmi és szakpolitikai kihívások megoldása mellett tudományos kérdésekre is választ adnak.
Bővebben...FIT4FOOD2030
A FIT4FOOD2030 keretében célunk a kutatási és innovációs rendszer refromjával hozzájárulni ahhoz, hogy az európai élelmezési rendszer minél fenntarthatóbban működjön és felkészüljön a jövő kihívásaira.
Bővebben...OpenNESS
Az OpenNESSben a természeti tőke és az ökoszisztéma szolgáltatások fogalmait alkalmazva kutattuk a Homokhátság jövőjét.
Bővebben...TRANSIT
A TRANSIT projektben esettanulmányokon keresztül tárjuk fel a társadalmi innováció dinamikáját.
Bővebben...QuESSA
A QuESSA során a mezőgazdasági tájak féltermészetes élőhelyei által biztosított hasznokat, ökoszisztéma-szolgáltatásokat értékeltük.
Bővebben...SciCafe 2.0
A SciCafe 2.0 során IT-megoldásokat kutattunk és fejlesztettünk az állampolgárok és a tudomány együttműködésének támogatására.
Bővebben...EKLIPSE
Célunk, hogy kialakítsunk egy mechanizmust, mellyel a környezetet érintő döntések az elérhető legjobb tudásra épülhetnek.
Bővebben...FoTRRIS
A FotRRIS célja az, hogy feltérképezze a Felelősségteljes Kutatás és Innováció felé vezető utakat.
Bővebben...CLIMSAVE
A CLIMSAVE az egyes nemzetek klímapolitikájának felmérését és értékelését tűzte ki célul.
Bővebben...PERARES
A PERARES projekt célja a kutatás társadalmi elkötelezettségének, és a kutatóhelyek és civil szerzetek közti együttműködések növelése.
Bővebben...Sparks
A Sparks célja az, hogy megmutassa az európai embereknek, hogy hogyan vehetnek részt a tudomány és az innováció folyamataiban.
Bővebben...