Rólunk

Határterületre alakultunk: transzdiszciplináris – szociológiai, történeti és gazdasági szempontú – vizsgálataink átlépik a természet- és társadalomtudományok közti hagyományos megosztást.

Kutatásainkban a társadalmi igazságosság és az ökológiai fenntarthatóság vezérel minket. Ennek érdekében gyakran kezdeményezünk olyan közösségi részvételi folyamatokat, amelyekben a helyi közösségek, – különösen a marginalizált társadalmi csoportok – a kutatás partnereiként és az eredmények fő haszonélvezőiként vesznek részt.

Kutatócsoportunk kreatív módon egyesíti a konfliktusterhelt határterületek kezeléséhez elengedhetetlen kompetenciákat, gyakorlati készségeket. Közpolitika-orientált megközelítésünk az akciókutatás, a közösségfejlesztés, a konfliktuskezelés és a mediáció módszertanaiból merít.

Hiszünk a társadalom transzformatív tanulásának fontosságában, ezért célunk, hogy a tudás létrehozásának bejáratott rendszereit megnyissuk az emberek számára, hogy ők is a tudás létrehozóivá válhassanak. Ennek megfelelően a Részvételi Akciókutatás (Participatory Action Research, PAR), a Felelősségteljes Kutatás és Innováció (Responsible Research and Innovation, RRI) és a civil tudomány elterjesztésén is fáradozunk.

 

Csapatunk

Balázs Bálint

ügyvezető és vezető kutató


Kelemen Eszter

vezető kutató


Pataki György

vezető kutató

Lipka Bori

Magház koordinátor

Varga Katalin

könyvelő


Lengyel Erzsébet

projekt manager

Szakál Diana

Fit4Food Budapest Community coordinator

Sipos Balázs

grafikai tervezés

Czeglédi Alexandra

research fellow

Bánsági Éva

kommunikációs munkatárs

Kutatási munkatársaink

Boldizsár Megyesi

kutatási munkatárs

Tiziana Centofanti

kutatási munkatárs

Barbara Mihók

research fellow

 

Hálózataink

ipbs partner
ipbs partner
ipbs partner
ipbs partner

 

Kapcsolat

Helyszín

ESSRG Kft, Impact Hub Budapest, 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.

Mail

info@essrg.hu

 

Üzenjen nekünk