Rólunk

Nonprofit cégként határterületre alakultunk: transzdiszciplináris – szociológiai, történeti és gazdasági szempontú – vizsgálataink átlépik a természet- és társadalomtudományok közti hagyományos megosztást.

Kutatásainkban a társadalmi igazságosság és az ökológiai fenntarthatóság vezérel minket. Ennek érdekében gyakran kezdeményezünk olyan közösségi részvételi folyamatokat, amelyekben a helyi közösségek, – különösen a marginalizált társadalmi csoportok – a kutatás partnereiként és az eredmények fő haszonélvezőiként vesznek részt.

Kutatócsoportunk kreatív módon egyesíti a konfliktusterhelt határterületek kezeléséhez elengedhetetlen kompetenciákat, gyakorlati készségeket. Közpolitika-orientált megközelítésünk az akciókutatás, a közösségfejlesztés, a konfliktuskezelés és a mediáció módszertanaiból merít.

Hiszünk a társadalom transzformatív tanulásának fontosságában, ezért célunk, hogy a tudás létrehozásának bejáratott rendszereit megnyissuk az emberek számára, hogy ők is a tudás létrehozóivá válhassanak. Ennek megfelelően a Részvételi Akciókutatás (Participatory Action Research, PAR), a Felelősségteljes Kutatás és Innováció (Responsible Research and Innovation, RRI) és a civil tudomány elterjesztésén is fáradozunk.

 

Csapatunk

Bánsági Éva

kommunikációs munkatárs

Lengyel Erzsébet

projekt manager

Lipka Bori

Magház koordinátor

Sipos Balázs

grafikus

Szakál Diana

kutató, képzési programvezető

Varga Katalin

könyvelő

Kutatási munkatársaink

Bartáné Somogyi Gina

kutató

Tiziana Centofanti

kutató

Gébert Judit

kutató

Juhász Judit

kutató

Megyesi Boldizsár

kutató

Mihók Barbara

kutató

Oblath Márton

kutató

 

Hálózataink

ipbs partner
ipbs partner
ipbs partner
ipbs partner

 

Kapcsolat

Helyszín

ESSRG Kft, Impact Hub Budapest, 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.

Mail

info@essrg.hu

 

Üzenjen nekünk