InSPIRES

Az InSPIRES projektben a science shopok fejlesztése a célunk.

A science shop nem más, mint az az egyetemi oktatást, a kutatást és a civil társadalom ügyeit összekapcsoló és valós társadalmi hatást elérő partnerség.

A projekt keretében tehát olyan közösségi kutatást végző kezdeményezéseket keresünk, amelyek az érintettek aktív részvételére alapozva megpróbálnak hidat képezni az állampolgárok és a tudomány képviselői között.

Példaértékű gyakorlatokat gyűjtünk össze, hogy elősegítsük egy jövőbeli hazai hálózat kialakulását, valamint a sikeres és inspiráló példák nemzetközi szintű elismerését. Kiemelt célunk, hogy összesítsük a négy évtizede indult science shopok és a közösségi szintű részvételi kutatások tapasztalatait a társadalmi innovációs potenciál szempontjából. Mindezek alapján új science shop működési modelleket is tesztelünk, értékelünk.

A projekt illetve az ESSRG eredményeiről itt olvasható egy összefoglaló.

Ki felel érte?

Szakál Diana

Pataki György

Még több infó:

Hivatalos weboldal

Projektek

Összes megtekintése »

Éghajlatváltozás okozta egészségügyi veszélyek enyhítése

Az éghajlat, az egészség és az ökoszisztémák közötti kapcsolatrendszert vizsgáljuk.

Bővebben...

Integrált városi élelmiszer-ellátás

A városi élelmezési környezet fejlesztése – kulturálisan megfelelő, megfizethető, természetbarát módon előállított élelmiszerekkel.

Bővebben...

Egészséges, fenntartható étkezési szokások kialakítása

A táplálkozási szokások és az étkezési minták egészségügyi, környezeti és társadalmi-gazdasági hatásait befolyásoló tényezőket vizsgáljuk.

Bővebben...

Ökológiailag fenntartható tápanyag-gazdálkodás

Milyen innovációk segítik, hogy 2030-ra legalább 20%-kal csökkenjen a műtrágyahasználat Európában?

Bővebben...