InSPIRES

Az InSPIRES projektben a science shopok fejlesztése a célunk.

A science shop nem más, mint az az egyetemi oktatást, a kutatást és a civil társadalom ügyeit összekapcsoló és valós társadalmi hatást elérő partnerség.

A projekt keretében tehát olyan közösségi kutatást végző kezdeményezéseket keresünk, amelyek az érintettek aktív részvételére alapozva megpróbálnak hidat képezni az állampolgárok és a tudomány képviselői között.

Példaértékű gyakorlatokat gyűjtünk össze, hogy elősegítsük egy jövőbeli hazai hálózat kialakulását, valamint a sikeres és inspiráló példák nemzetközi szintű elismerését. Kiemelt célunk, hogy összesítsük a négy évtizede indult science shopok és a közösségi szintű részvételi kutatások tapasztalatait a társadalmi innovációs potenciál szempontjából. Mindezek alapján új science shop működési modelleket is tesztelünk, értékelünk.

A projekt illetve az ESSRG eredményeiről itt olvasható egy összefoglaló.

Ki felel érte?

Szakál Diana

Pataki György

Még több infó:

Hivatalos weboldal

Projektek

Összes megtekintése »

Vad rokon növényfajok a fenntartható mezőgazdaságért

A vad rokon növények hozzájárulhatnak a változatosabb, fenntarthatóbb és táplálóbb élelmiszerek biztosításához.

Bővebben...

A hüvelyes növények előnyei

A hüvelyes növények és a hüvelyes alapú termesztési rendszerek által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások előnyeinek értékelése

Bővebben...

Összehangolt földhasználati stratégiák a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenésének kezeléséért

A mielőbbi és összehangolt fellépés megállíthatja és visszafordíthatja a fenntarthatatlan földhasználatot és a földkészletek túlzott kiaknázását. Ehhez azonban gyors, egyidejű és összehangolt fellépésre van szükség a földhasználati döntéshozatalban érintett különböző döntéshozók részéről.

Bővebben...

Az ellenállóbb európai erdőkért

A FORWARDS projekt egy olyan páneurópai monitoring és értékelő eszközt hoz létre – a ForestWard Observatory-t –, amely képes lesz bemutatni a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatását, és segíteni a döntéshozókat az erdőgazdálkodási döntések meghozatalában.

Bővebben...