Sparks

A Sparks célja az, hogy megmutassa az európai embereknek, hogy hogyan vehetnek részt a tudomány és az innováció folyamataiban.

Miről van szó?

Az Európai Bizottság által támogatott Sparks projekt a hihetetlen gyorsan haladó tudományos innováció és a társadalom közötti űrt szeretné betölteni egy interaktív utazó kiállításon, és az azt kísérő 230 érdekfeszítő programon keresztül az Unió egész területén.  A  “Laboron Kívül: Csináld Magad Tudomány” („Beyond the Lab: the DIY Science Revolution”) – kiállítás 2017. június 20-án nyit Budapesten és 2017. augusztus 16-ig tekinthető meg.

Azért, hogy a tudomány közelebb kerüljön a társadalomhoz, a Sparks a Felelősségteljes Kutatás és Innováció (Responsible Research and Innovation, RRI) paradigmájának megfelelően minden fontos érintettet bevon, hogy együtt gondolkodjanak, kísérletezzenek és játsszanak a tudománnyal. Az egészségügy és az orvostudomány legújabb trendjeinek játékos és szórakoztató felfedezését animációs kisfilmek, látnoki erejű találmányok és folyamatosan frissülő közösségi média-fal szolgálja a kiállításokon. Az olyan kísérő programok, – mint például tudományos eszpresszók, részvételi tudományos kávéház és kreatív műhelymunkák – során pedig lehetőség nyílik arra, hogy az összegyűltek elsőbbséget élvező kutatási kérdéseket azonosítsanak, és együtt találjanak választ rájuk.

Hol lesz?

A „Laboron Kívül: Csináld Magad Tudomány” című kiállítást az Impact Hub Budapest látja vendégül.

A részvételi eseményeket ezen a weboldalon fogjuk meghirdetni; keresd őket a Híreink között.

Ki felel érte?

Bela Györgyi

Szabó Tamás

Lengyel Erzsébet

Még több (angol nyelvű) infóért, látogasd meg a projekt

Hivatalos weboldalát,
Facebook-oldalát,
Twitterét,
Google Plus profilját,
YouTube csatornáját,
És iratkozz fel a hírlevelére.

Projektek

Összes megtekintése »

Közös értékteremtés a kutatásban

Intézményi szintű változásokat indítunk a kutatásetika, a nyílt hozzáférés, a társadalmi részvétel, a nemek közötti egyenlőség és a tudományos oktatás területén, a kutatás és az innováció szereplői körében.

Bővebben...

Contracts2.0

Az agrárgazdaság számos környezeti közjószág előállítására és fenntartására képes. A tájhasználati döntések során azonban legtöbbször a piacosítható termékek előállítása kerül előtérbe, ami gyakran aláássa a közjavak - pl. a klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképesség, az ökoszisztéma szolgáltatások, vagy a biodiverzitás - fenntartását. A mezőgazdaság által előállított piaci termékek és közjavak közötti egyensúly megteremtésére olyan célzott közpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek lehetővé teszik a társadalom jóllétéhez elengedhetetlen közjavak fenntartását.

Bővebben...

EU-Citizen.Science

Az állampolgári vagy közösségi tudomány olyan újításokat keres, amelyek társadalmi és szakpolitikai kihívások megoldása mellett tudományos kérdésekre is választ adnak.

Bővebben...

DYNAVERSITY

Dinamikus vetőmag-hálózatok az európai változatosság érdekében

Bővebben...