Sparks

A Sparks célja az, hogy megmutassa az európai embereknek, hogy hogyan vehetnek részt a tudomány és az innováció folyamataiban.

Miről van szó?

Az Európai Bizottság által támogatott Sparks projekt a hihetetlen gyorsan haladó tudományos innováció és a társadalom közötti űrt szeretné betölteni egy interaktív utazó kiállításon, és az azt kísérő 230 érdekfeszítő programon keresztül az Unió egész területén.  A  “Laboron Kívül: Csináld Magad Tudomány” („Beyond the Lab: the DIY Science Revolution”) – kiállítás 2017. június 20-án nyit Budapesten és 2017. augusztus 16-ig tekinthető meg.

Azért, hogy a tudomány közelebb kerüljön a társadalomhoz, a Sparks a Felelősségteljes Kutatás és Innováció (Responsible Research and Innovation, RRI) paradigmájának megfelelően minden fontos érintettet bevon, hogy együtt gondolkodjanak, kísérletezzenek és játsszanak a tudománnyal. Az egészségügy és az orvostudomány legújabb trendjeinek játékos és szórakoztató felfedezését animációs kisfilmek, látnoki erejű találmányok és folyamatosan frissülő közösségi média-fal szolgálja a kiállításokon. Az olyan kísérő programok, – mint például tudományos eszpresszók, részvételi tudományos kávéház és kreatív műhelymunkák – során pedig lehetőség nyílik arra, hogy az összegyűltek elsőbbséget élvező kutatási kérdéseket azonosítsanak, és együtt találjanak választ rájuk.

Hol lesz?

A „Laboron Kívül: Csináld Magad Tudomány” című kiállítást az Impact Hub Budapest látja vendégül.

A részvételi eseményeket ezen a weboldalon fogjuk meghirdetni; keresd őket a Híreink között.

Ki felel érte?

Bela Györgyi

Szabó Tamás

Lengyel Erzsébet

Még több (angol nyelvű) infóért, látogasd meg a projekt

Hivatalos weboldalát,
Facebook-oldalát,
Twitterét,
Google Plus profilját,
YouTube csatornáját,
És iratkozz fel a hírlevelére.

Projektek

Összes megtekintése »

Vad rokon növényfajok a fenntartható mezőgazdaságért

A vad rokon növények hozzájárulhatnak a változatosabb, fenntarthatóbb és táplálóbb élelmiszerek biztosításához.

Bővebben...

A hüvelyes növények előnyei

A hüvelyes növények és a hüvelyes alapú termesztési rendszerek által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások előnyeinek értékelése

Bővebben...

Összehangolt földhasználati stratégiák a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenésének kezeléséért

A mielőbbi és összehangolt fellépés megállíthatja és visszafordíthatja a fenntarthatatlan földhasználatot és a földkészletek túlzott kiaknázását. Ehhez azonban gyors, egyidejű és összehangolt fellépésre van szükség a földhasználati döntéshozatalban érintett különböző döntéshozók részéről.

Bővebben...

Az ellenállóbb európai erdőkért

A FORWARDS projekt egy olyan páneurópai monitoring és értékelő eszközt hoz létre – a ForestWard Observatory-t –, amely képes lesz bemutatni a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatását, és segíteni a döntéshozókat az erdőgazdálkodási döntések meghozatalában.

Bővebben...