TRUE

A TRUE projektben a hüvelyes növények értékláncát fejlesztjük.

A TRUE (TRansition paths to sUstainable legume-based systems in Europe) alapja a tény, hogy a hüvelyes növények (csicseriborsó, bab, lencse) termelése és fogyasztása világszerte csökken. Mindeközben az utóbbi évtizedben – élelmiszer-rendszerünk élelmezésbiztonsági és a fenntarthatósági problémáinak felerősödésével – e fehérjenövények váltak az élelmezéspolitikai viták főszereplőivé, mint megbízható és aláértékelt fehérjeforrások.

A projekt során olyan szakpolitikai innováció esélyeit keressük, amely lehetővé teheti, hogy az élelmiszer-rendszerünk élelmezés- és táplálkozásbiztonsági kihívásainak a hüvelyes növények használatán és megfelelő támogatásán keresztül jobban megfeleljünk.

Ki felel érte?

Kelemen Eszter

Projektek

Összes megtekintése »

Contracts2.0

Az agrárgazdaság számos környezeti közjószág előállítására és fenntartására képes. A tájhasználati döntések során azonban legtöbbször a piacosítható termékek előállítása kerül előtérbe, ami gyakran aláássa a közjavak - pl. a klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképesség, az ökoszisztéma szolgáltatások, vagy a biodiverzitás - fenntartását. A mezőgazdaság által előállított piaci termékek és közjavak közötti egyensúly megteremtésére olyan célzott közpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek lehetővé teszik a társadalom jóllétéhez elengedhetetlen közjavak fenntartását.

Bővebben...

DYNAVERSITY

Dinamikus vetőmag-hálózatok az európai változatosság érdekében

Bővebben...

OpenNESS

Az OpenNESSben a természeti tőke és az ökoszisztéma szolgáltatások fogalmait alkalmazva kutattuk a Homokhátság jövőjét.

Bővebben...

TRANSIT

A TRANSIT projektben esettanulmányokon keresztül tárjuk fel a társadalmi innováció dinamikáját.

Bővebben...