TRUE

A TRUE projektben a hüvelyes növények értékláncát fejlesztjük.

A TRUE (TRansition paths to sUstainable legume-based systems in Europe) alapja a tény, hogy a hüvelyes növények (csicseriborsó, bab, lencse) termelése és fogyasztása világszerte csökken. Mindeközben az utóbbi évtizedben – élelmiszer-rendszerünk élelmezésbiztonsági és a fenntarthatósági problémáinak felerősödésével – e fehérjenövények váltak az élelmezéspolitikai viták főszereplőivé, mint megbízható és aláértékelt fehérjeforrások.

A projekt során olyan szakpolitikai innováció esélyeit keressük, amely lehetővé teheti, hogy az élelmiszer-rendszerünk élelmezés- és táplálkozásbiztonsági kihívásainak a hüvelyes növények használatán és megfelelő támogatásán keresztül jobban megfeleljünk.

Ki felel érte?

Kelemen Eszter

Projektek

Összes megtekintése »

Közös értékteremtés a kutatásban

Intézményi szintű változásokat indítunk a kutatásetika, a nyílt hozzáférés, a társadalmi részvétel, a nemek közötti egyenlőség és a tudományos oktatás területén, a kutatás és az innováció szereplői körében.

Bővebben...

Contracts2.0

Az agrárgazdaság számos környezeti közjószág előállítására és fenntartására képes. A tájhasználati döntések során azonban legtöbbször a piacosítható termékek előállítása kerül előtérbe, ami gyakran aláássa a közjavak - pl. a klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképesség, az ökoszisztéma szolgáltatások, vagy a biodiverzitás - fenntartását. A mezőgazdaság által előállított piaci termékek és közjavak közötti egyensúly megteremtésére olyan célzott közpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek lehetővé teszik a társadalom jóllétéhez elengedhetetlen közjavak fenntartását.

Bővebben...

EU-Citizen.Science

Az állampolgári vagy közösségi tudomány olyan újításokat keres, amelyek társadalmi és szakpolitikai kihívások megoldása mellett tudományos kérdésekre is választ adnak.

Bővebben...

DYNAVERSITY

Dinamikus vetőmag-hálózatok az európai változatosság érdekében

Bővebben...