TRUE

A TRUE projektben a hüvelyes növények értékláncát fejlesztjük.

A TRUE (TRansition paths to sUstainable legume-based systems in Europe) alapja a tény, hogy a hüvelyes növények (csicseriborsó, bab, lencse) termelése és fogyasztása világszerte csökken. Mindeközben az utóbbi évtizedben – élelmiszer-rendszerünk élelmezésbiztonsági és a fenntarthatósági problémáinak felerősödésével – e fehérjenövények váltak az élelmezéspolitikai viták főszereplőivé, mint megbízható és aláértékelt fehérjeforrások.

A projekt során olyan szakpolitikai innováció esélyeit keressük, amely lehetővé teheti, hogy az élelmiszer-rendszerünk élelmezés- és táplálkozásbiztonsági kihívásainak a hüvelyes növények használatán és megfelelő támogatásán keresztül jobban megfeleljünk.

További részletek a projekt honlapján: https://www.true-project.eu/ 

A projekt során elért eredményeinkről, elvégzett feladatainkról itt olvashat angol nyelvű összefoglalót.

 

Ki felel érte?

Balázs Bálint

Projektek

Összes megtekintése »

Éghajlatváltozás okozta egészségügyi veszélyek enyhítése

Az éghajlat, az egészség és az ökoszisztémák közötti kapcsolatrendszert vizsgáljuk.

Bővebben...

Integrált városi élelmiszer-ellátás

A városi élelmezési környezet fejlesztése – kulturálisan megfelelő, megfizethető, természetbarát módon előállított élelmiszerekkel.

Bővebben...

Egészséges, fenntartható étkezési szokások kialakítása

A táplálkozási szokások és az étkezési minták egészségügyi, környezeti és társadalmi-gazdasági hatásait befolyásoló tényezőket vizsgáljuk.

Bővebben...

Ökológiailag fenntartható tápanyag-gazdálkodás

Milyen innovációk segítik, hogy 2030-ra legalább 20%-kal csökkenjen a műtrágyahasználat Európában?

Bővebben...