EU-Citizen.Science

Az állampolgári vagy közösségi tudomány olyan újításokat keres, amelyek társadalmi és szakpolitikai kihívások megoldása mellett tudományos kérdésekre is választ adnak.

Az EU-Citizen.Science projekt szándéka a közösségi tudomány elterjesztése. Az e célból létrehozott platform különböző közösségi tudományban használatos eszközöket és gyakorlati példákat mutat be – nemcsak állampolgárok, hanem kutatók és döntéshozók számára is. A Környezeti Társadalomkutatók a az európai közösségi tudomány egyesület (ECSA) tagjaként a téma hazai érintettjeivel dolgozik együtt, segítve tevékenységük láthatóvá tételét, az egyéni kezdeményezések hálózatba szervezését és az érdeklődők számára szervezett tréningek, tapasztalat-megosztások szervezését, valamint a kutatási és innovációs szakpolitika számára is javaslatot tesz a közösségi tudomány további elterjesztésére,  népszerűsítésére. Az EU-Citizen.Science projektet az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja támogatja (szerződésszáma: 824580).

 

A projekt illetve az ESSRG eredményeiről itt olvasható egy összefoglaló.

 

Ki felel érte?

Balázs Bálint

Projektek

Összes megtekintése »

Az ellenállóbb európai erdőkért

A FORWARDS projekt egy olyan páneurópai monitoring és értékelő eszközt hoz létre – a ForestWard Observatory-t –, amely képes lesz bemutatni a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatását, és segíteni a döntéshozókat az erdőgazdálkodási döntések meghozatalában.

Bővebben...

Természetalapú megoldásokkal a közösségekért

Természetalapú megoldások a biológiai sokféleség és az éghajlati válság kezeléséhez szükséges társadalmi változások érdekében.

Bővebben...

Jobb döntések a biodiverzitás és az emberek érdekében

Hogyan tudjuk megérteni és befolyásolni a biodiverzitást érintő döntéshozatali folyamatokat?

Bővebben...

Éghajlatváltozás okozta egészségügyi veszélyek enyhítése

Az éghajlat, az egészség és az ökoszisztémák közötti kapcsolatrendszert vizsgáljuk.

Bővebben...