Éghajlatváltozás okozta egészségügyi veszélyek enyhítése

Az éghajlat, az egészség és az ökoszisztémák közötti kapcsolatrendszert vizsgáljuk.

TRIGGER projektünk (SoluTions foR mItiGatinG climate-induced hEalth tReaths) 15 országban 22 partner részvételével létrejött interdiszciplináris vizsgálat az éghajlatváltozás káros hatásainak (hőhullámok, légszennyezés, aszályok) egészségügyi kérdéseiről.

A vizsgálat három pilléren nyugszik: i) transzdiszciplináris vizsgálatok a rendszerszintű tudás kiépítése érdekében, ii) a kutatási eredmények integrálása és felhasználhatósága, valamint iii) gyakorlati know-how és működőképes eszközök kifejlesztése az éghajlatváltozással kapcsolatos, az emberi egészséget fenyegető kockázatok nyomonkövetésére, előrejelzésére és mérséklésére.

A TRIGGER projektben 5 éghajlat-egészségügy laboratórium létrehozására a cél, amelyek állampolgárok, gyakorlati szakemberek, döntéshozók közös alkotási folyamatára építenek.

 

Ki felel érte?

Domokos Júlia

Projektek

Összes megtekintése »

Természetalapú megoldásokkal a közösségekért

Természetalapú megoldások a biológiai sokféleség és az éghajlati válság kezeléséhez szükséges társadalmi változások érdekében.

Bővebben...

Jobb döntések a biodiverzitás és az emberek érdekében

Megérteni és befolyásolni a biodiverzitást érintő döntéshozatali folyamatokat.

Bővebben...

Integrált városi élelmiszerellátás

A városi élelmezési környezet fejlesztése – kulturálisan megfelelő, megfizethető, természetbarát módon előállított élelmiszerekkel.

Bővebben...

Egészséges, fenntartható étkezési szokások kialakítása

A táplálkozási szokások és az étkezési minták egészségügyi, környezeti és társadalmi-gazdasági hatásait befolyásoló tényezőket vizsgáljuk.

Bővebben...