Integrált városi élelmiszerellátás

A városi élelmezési környezet fejlesztése – kulturálisan megfelelő, megfizethető, természetbarát módon előállított élelmiszerekkel.

A FoodCLIC integrált városi élelmezéspolitikai projekt a városi élelmiszerellátás fenntarthatósági előnyeit, térbeli-társadalmi és szektoriális kapcsolatait nyolc európai városi régióban (45 kisebb és nagyobb városban) tárja fel, a legalkalmasabb tudományos-politikai-gyakorlati kapcsolódási pontokat keresve. A városi élelmezéspolitika hálózatos működését nyolc valóságlabor (Living Lab) képezi le, amelynek résztvevői cselekvés általi tanulás révén segítik a szakpolitikát.

A megvalósítást a projekt négy motívum köré szervezi: fenntarthatósági hasznok, térbeli kapcsolatok, társadalmi befogadás és ágazati kapcsolódások. A projekt során sokféle érdekelt fél (köztük a hátrányos helyzetű és kiszolgáltatott csoportok) bevonása és kapacitásépítése teszi lehetővé a városi élelmezés megújítását, és javaslataik beépítését.

Itt egy rövid, lapozható összefoglaló a projektről:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

Az ESSRG a projekt keretein belül a Fővárosi Önkormányzatot segíti a Budapesti Fenntartható Élelmezési Stratégia kidolgozásában.

Projektek

Összes megtekintése »

Vad rokon növényfajok a fenntartható mezőgazdaságért

A vad rokon növények hozzájárulhatnak a változatosabb, fenntarthatóbb és táplálóbb élelmiszerek biztosításához.

Bővebben...

A hüvelyes növények előnyei

A hüvelyes növények és a hüvelyes alapú termesztési rendszerek által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások előnyeinek értékelése

Bővebben...

Összehangolt földhasználati stratégiák a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenésének kezeléséért

A mielőbbi és összehangolt fellépés megállíthatja és visszafordíthatja a fenntarthatatlan földhasználatot és a földkészletek túlzott kiaknázását. Ehhez azonban gyors, egyidejű és összehangolt fellépésre van szükség a földhasználati döntéshozatalban érintett különböző döntéshozók részéről.

Bővebben...

Az ellenállóbb európai erdőkért

A FORWARDS projekt egy olyan páneurópai monitoring és értékelő eszközt hoz létre – a ForestWard Observatory-t –, amely képes lesz bemutatni a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatását, és segíteni a döntéshozókat az erdőgazdálkodási döntések meghozatalában.

Bővebben...