DYNAVERSITY

Dinamikus vetőmag-hálózatok az európai változatosság érdekében

A mezőgazdasági és élelmezési szempontból jelentős növénygenetikai erőforrások területén számos érintett szervezet és intézmény működik világszerte. A DYNAVERSITY projekt olyan kormányzási lehetőségeket keres, amely e változatos intézmények közötti együttműködések és szinergiák fejlesztésére alkalmas. Célja a sokféle érintett szereplő (gazdálkodók, kerttulajdonosok, nemzeti parkok, vetőmag-felszaporítással foglalkozók, közösségi vetőmag hálózatok, kutatók, génbankok, fogyasztók) közötti hálózatépítés és a gyakorlati tudásmegosztásra alkalmas platform kialakítása a haszonnövények mellett vad rokonfajaikról is. A DYNAVERSITY a mezőgazdasági és élelmezési szempontból jelentős növénygenetikai erőforrások in-situ védelmét elősegítő intézményi kereteket keresi, amelyek alkalmasak az új típusú dinamikus vetőmag hálózatok kialakítására is.

 

A projekt honlapja: http://dynaversity.eu

Ki felel érte?

Lipka Borbála

Bánsági Éva

Projektek

Összes megtekintése »

Egészséges, fenntartható étkezési szokások kialakítása

A táplálkozási szokások és az étkezési minták egészségügyi, környezeti és társadalmi-gazdasági hatásait befolyásoló tényezőket vizsgáljuk.

Bővebben...

Science Service a biodiverzitásért

A biológiai sokféleség csökkenése korunk egyik legsúlyosabb és legösszetettebb kihívása.

Bővebben...

Civil társadalomtudományi projekt a kirekesztéssel veszélyeztetett fiatalok társadalmi befogadása témájában

Az európai és magyar fiatalok számos csoportja éli meg nap mint nap a társadalmi kirekesztés számos formáját. A fiatalok társadalmi kirekesztettséggel fenyegetett csoportjai önmagukban is sokfélék, és nagyon sok megélt tapasztalattal és tudással rendelkeznek a társadalmi kirekesztés formáiról, illetve azokról a tényezőkről, melyek a társadalmi befogadást segítik vagy segítenék elő.

Bővebben...

Dinamikus értékláncok alulhasznosított növényeinkért

A RADIANT projektben az Európában alulhasznosított termesztett növények (például alternatív gabonanövények, ritka tájfajta gyümölcsök, vagy hüvelyesek) számára fejlesztünk dinamikus értékláncokat - ideértve alternatív élelmiszerek vagy takarmányok létrehozását, vagy hagyományos ételek népszerűsítését.

Bővebben...