DYNAVERSITY

Dinamikus vetőmag-hálózatok az európai változatosság érdekében

A mezőgazdasági és élelmezési szempontból jelentős növénygenetikai erőforrások területén számos érintett szervezet és intézmény működik világszerte. A DYNAVERSITY projekt olyan kormányzási lehetőségeket keres, amely e változatos intézmények közötti együttműködések és szinergiák fejlesztésére alkalmas. Célja a sokféle érintett szereplő (gazdálkodók, kerttulajdonosok, nemzeti parkok, vetőmag-felszaporítással foglalkozók, közösségi vetőmag hálózatok, kutatók, génbankok, fogyasztók) közötti hálózatépítés és a gyakorlati tudásmegosztásra alkalmas platform kialakítása a haszonnövények mellett vad rokonfajaikról is. A DYNAVERSITY a mezőgazdasági és élelmezési szempontból jelentős növénygenetikai erőforrások in-situ védelmét elősegítő intézményi kereteket keresi, amelyek alkalmasak az új típusú dinamikus vetőmag hálózatok kialakítására is.

 

A projekt honlapja: http://dynaversity.eu

Ki felel érte?

Lipka Borbála

Bánsági Éva

Projektek

Összes megtekintése »

Az ellenállóbb európai erdőkért

A FORWARDS projekt egy olyan páneurópai monitoring és értékelő eszközt hoz létre – a ForestWard Observatory-t –, amely képes lesz bemutatni a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatását, és segíteni a döntéshozókat az erdőgazdálkodási döntések meghozatalában.

Bővebben...

Természetalapú megoldásokkal a közösségekért

Természetalapú megoldások a biológiai sokféleség és az éghajlati válság kezeléséhez szükséges társadalmi változások érdekében.

Bővebben...

Jobb döntések a biodiverzitás és az emberek érdekében

Hogyan tudjuk megérteni és befolyásolni a biodiverzitást érintő döntéshozatali folyamatokat?

Bővebben...

Éghajlatváltozás okozta egészségügyi veszélyek enyhítése

Az éghajlat, az egészség és az ökoszisztémák közötti kapcsolatrendszert vizsgáljuk.

Bővebben...