DYNAVERSITY

Dinamikus vetőmag-hálózatok az európai változatosság érdekében

A mezőgazdasági és élelmezési szempontból jelentős növénygenetikai erőforrások területén számos érintett szervezet és intézmény működik világszerte. A DYNAVERSITY projekt olyan kormányzási lehetőségeket keres, amely e változatos intézmények közötti együttműködések és szinergiák fejlesztésére alkalmas. Célja a sokféle érintett szereplő (gazdálkodók, kerttulajdonosok, nemzeti parkok, vetőmag-felszaporítással foglalkozók, közösségi vetőmag hálózatok, kutatók, génbankok, fogyasztók) közötti hálózatépítés és a gyakorlati tudásmegosztásra alkalmas platform kialakítása a haszonnövények mellett vad rokonfajaikról is. A DYNAVERSITY a mezőgazdasági és élelmezési szempontból jelentős növénygenetikai erőforrások in-situ védelmét elősegítő intézményi kereteket keresi, amelyek alkalmasak az új típusú dinamikus vetőmag hálózatok kialakítására is.

 

A projekt honlapja: http://dynaversity.eu

Projektek

Összes megtekintése »

OpenNESS

Az OpenNESSben a természeti tőke és az ökoszisztéma szolgáltatások fogalmait alkalmazva kutattuk a Homokhátság jövőjét.

Bővebben...

TRANSIT

A TRANSIT projektben esettanulmányokon keresztül tárjuk fel a társadalmi innováció dinamikáját.

Bővebben...

QuESSA

A QuESSA során a mezőgazdasági tájak féltermészetes élőhelyei által biztosított hasznokat, ökoszisztéma-szolgáltatásokat értékeltük.

Bővebben...

SciCafe 2.0

A SciCafe 2.0 során IT-megoldásokat kutattunk és fejlesztettünk az állampolgárok és a tudomány együttműködésének támogatására.

Bővebben...