Main picture
Hírek

Első Magyarországi Agroökológiai Konferencia

Agroökológia: a hagyománytól az innovációig

Az agroökológia, mint tudomány, gyakorlat és egy folyamatosan növekvő, nemzetközi mozgalom, az emberek, az élelem és a természeti rendszerek közötti kapcsolatok megújításának és újragondolásának egyik útja, mely képes az ipari mezőgazdasági gyakorlatok okozta környezeti károkat helyreállítani. Magyarországon is egyre meghatározóbb az agroökológia társadalmi mozgalma, mely életre hívta az I. Magyarországi Agroökológiai Konferenciát a Francia Intézet, a Védegylet és az ESSRG (Environmental Social Science Research Group – Környezeti Társadalomkutatók) közös szervezésében.

A konferencia időpontja: 2019. november 27-28.
Helyszín: Budapest, Budapesti Francia Intézet, Fő utca 17.

A konferencia első napja (november 27. szerda) egy átfogó képet kíván nyújtani az agroökológiáról, jelenlegi kihívásairól és magyarországi helyzetéről. Három kerekasztal beszélgetés keretében a biodiverzitás, a tájhasználat és a rövid élelmiszerláncok kulcsfontosságú témáit vitatják meg az agroökológia tudományos, gyakorlati és mozgalmi életének szakértői. A program magyar nyelven zajlik. A program itt megtekinthető.

A konferencia második napja (november 28. csütörtök) az agroökológiai átmenet megszervezésére és irányítására, valamint az új mezőgazdasági gyakorlatokat bemutatására fókuszál a francia és magyar szakpolitikai döntéshozók részvételével. A kétnapos eseményt egy filmes vitaest zárja a Roundup vádlóival szemben című francia film vetítésével. A program magyar, francia és angol nyelven zajlik, tolmácsolást biztosítunk. A program itt megtekinthető.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/yF3njoheqtV2soiR6.

Az esemény plakátja itt elérhető.