Main picture

Babszem Jankó kedvenc receptjei

Bableves pattogatott kukoricával, chili sin carne, marokkói csicseriborsós leves, vesebabos brownie – csak néhány olyan könnyen elkészíthető recept, amivel gazdagíthatjuk az étrendünket Babszem Jankó receptjei alapján. Hüvelyes növényeket tartalmazó receptkönyvünk nem csak csak gyerekeknek készült, hanem olyan felnőtteknek is, akik a lencse- és borsófőzeléken vagy a bablevesen kívül másféle hüvelyes ételekkel is szeretnék színesíteni az étkezésüket. Jó szívvel ajánljuk vegetáriánusoknak, vegánoknak.

A babok, lencsék, borsók olcsó és környezetbarát megfelelői az állati fehérjéknek, valamint gazdagok mikro- és makrotápanyagokban is. Miközben Afrikában és Ázsiában nagy népszerűségnek örvendenek, sajnos Európában nem fogyasztunk belőlük annyit, amennyit a táplálkozási ajánlások alapján kívánatos lenne. Szakácskönyvünk könnyen elkészíthető receptekkel szeretné a hüvelyes növények népszerűségét növelni a gyerekek és szüleik körében. A babok, lencsék, borsók nagyon változatos formákban, színekben fordulnak elő és sokféleképpen elkészíthetőek, ezért már kinézetre is vonzó ételek lehetnek a gyerekek számára. Már Magyarországon is lehet sokféle hüvelyes növényt kapni, érdemes keresni az üzletekben, piacokon, vagy termeszteni odahaza – akár a balkonon is.

Szakácskönyvünk első részében érdekességeket olvashatsz a hüvelyesekről, illetve néhány alapvető technikát az elkészítésükkel kapcsolatban. Aztán jönnek a receptek, melyek Európa és Észak-Afrika több országából származnak.

Olvasd el vagy töltsd le a szakácskönyvet itt: (a teljes képernyős nézethez a négy irányba mutató nyílra kell kattintani)

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

Arról, hogy miért egészségesek a hüvelyesek, itt írtunk korábban.

A hüvelyesekkel kapcsolatos környezeti kérdésekről pedig a Qubit.hu beszélgetett vezető kutatónkkal, Balázs Bálinttal, a cikk itt olvasható.