Main picture
Hírek

Science Café a természet értékeinek sokféleségéről

Beszélgessünk közösen a természet értékeinek változatosságáról egy remek kávé mellett szeptember 11-én, 17.30-tól!2017-én őszén science café sorozatot indítunk az EKLIPSE projekt keretében, amelynek során a természethez kapcsolódó értékekről, azok sokféleségéről, összeegyeztethetőségéről és a döntéshozatalba való beillesztéséről beszélgetünk meghívott tudósokkal, szakértőkkel.

Az első beszélgetést szeptember 11-én 17.30-kor tartjuk, helyszíne a Mantra Kávézó (Budapest, Veres Pálné utca 17.). A science cafét három meghívott előadónk nyitja egy-egy rövid témafelvetéssel, majd a közönség kérdései, hozzászólásai mentén elindulunk a kötetlen párbeszéd irányába. Farkas Judit (kulturális antropológus,  Pécsi Tudományegyetem) a természethez kapcsolódó társadalmi és kulturális értékekről fog beszélni, Kovács-Hostyánszki Anikó (ökológus, MTA Ökológiai Kutatóközpont) a természet önmagában vett, ökológiai értékeit hozza be a beszélgetésbe, Szabó Zoltán (környezetgazdász, tanácsadó) pedig a közgazdaságtan szempontjait képviselve a természet instrumentális értékeit emeli be a vitába.

A science café ingyenes, a részvételi szándékot az esemény facebook oldalán lehet jelezni. Ugyanitt folyamatosan új híreket osztunk meg a témához kapcsolódóan.

Az EKLIPSE projekt online fórumán, a KNOCK-on tágabb körben is lehetőség nyílik a téma megvitatására, tapasztalatcserére. Ugyanitt a későbbiekben angol nyelvű online science cafékon lehet részt venni – ha érdekli a téma, de inkább otthon kávézna, csak egy kattintás, és csatlakozhat!