Main picture

Kelemen Eszter fogja átvenni az EuroNatur díját az IPBES kutatói nevében

Vezető kutatónk, Kelemen Eszter, két másik kutató társaságában fogja idén átvenni az Euronatur Környezeti Kiválóságért Díjat az IPBES kutatói nevében. Az IPBES, az ENSZ azon kormányközi platformja, amelyben tudósok és kormányok képviselői azért dolgoznak, hogy megállítsák a természeti sokféleség, a biodiverzitás csökkenését. Idén az itt dolgozó kutatókat tűnteti ki az EuroNatur Alapítvány. Eszter 2014 óta dolgozik az IPBES-ben. A testületben a kutatók fő feladata az, hogy jelentéseket készítsenek döntéshozók számára a természet aktuális állapotáról és arról, hogy a természet mit ad, hogyan járul hozzá az emberek életéhez.

„Az IPBES munkája lehetővé teszi döntéshozók számára azt, hogy jobban megértsenek összetett mechanizmusokat, és erre alapozva megismerjenek lehetséges, alternatív megoldásokat, amelyekkel reagálni tudnak a biodiverzitás csökkenésére és az élőhelyek elpusztítására,” mondta el Thomas Potthast, az EuroNatur elnöke indoklásképpen, hogy miért az IPBES kutatói kapják idén a díjat. „Emellett a díjazott kutatók személyes elköteleződésüket is bizonyítják a társadalom felé, a természetvédelem és a fenntartható fejlődés melletti látványos kiállásukkal,” tette hozzá Thomas Potthast.

Az EuroNatur Környezeti Kiválóságért díjjal olyan szervezeteket, egyéneket jutalmaz az EuroNatur Alapítvány, akik kimagasló elköteleződést mutatnak a természetvédelem, a környezetvédelem, a környezeti nevelés vagy a fenntartható fejlődés elősegítésének területén. Az elismerést 1992 óta adják át minden évben olyanoknak, akik hosszú távon, példamutatóan kötelezték el magukat a természeti erőforrások megvédésére.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Kelemen Eszter Yunne-Jai Shinnel és Josef Settelével karöltve október 14-én átveheti majd a díjat az IPBES összes kutatója nevében!

A díjról az EuroNatur oldalán olvashatnak bővebben.