Main picture
Hírek

EKLIPSE pályázati lehetőségek

Megalapozott tudományos információra lenne szüksége a biodiverzitás területén, de nem tudja, kihez forduljon? Képzést, tréninget szervezne a témában, de segítségre volna szüksége? Az EKLIPSE két nyitott pályázati lehetősége e célterületeket célozza meg.Az EKLIPSE mechanizmus a nyár folyamán hirdetett meg két pályázati lehetőséget, melyekre várja szakpolitikai döntéshozók, kutatók, civil szervezetek, valamint e szereplők hálózatainak jelentkezését.

Felhívás kutatási kérdések benyújtására

Szakpolitikai döntéshozók és más társadalmi szereplők és szervezeteik jelentkezését várjuk olyan kutatási témákkal, amelyek a biodiverzitás és az ökoszisztéma szolgáltatások terén tapasztalható tudáshiányokra irányulnak és európai relevanciával bírnak. Az elbírálás után kiválasztott kutatási kérdéseket az EKLIPSE mechanizmus keretén belül tematikusan felállított kutatócsoport fogja megválaszolni az elérhető legjobb tudás szintetizálásával. A felhívás teljes szövege angolul olvasható az EKLIPSE weboldalon. Jelentkezési határidő október 2. Ha kérdése van, vagy szívesen megosztaná ötletét, hogy további partnereket találjon, kérjük, kopogtasson az EKLIPSE online fórumán, a KNOCK-on!

Felhívás kapacitásépítő tevékenységek támogatására

Európai tudományos hálózatok, egyetemek, kutatási intézmények és kutatási projektek jelentkezését várjuk olyan képzési ötletekkel, amelyek a biodiverzitás és az ökoszisztéma szolgáltatások terén meglévő kapacitáshiányokat tervezik betölteni, különös tekintettel a tudomány és a szakpolitika közötti párbeszédet elősegítő készségek, képességek fejlesztésére. Az elbírálás után kiválasztott képzési tervek pénzügyi támogatásban (maximum 7000 euró értékben, saját vagy más forrásokkal kiegészítve), és igény esetén szakmai segítségben részesülnek. A felhívás teljes szövege angolul olvasható az EKLIPSE weboldalon. Jelentkezési határidő: 2017. október 23. Ha kérdése van, kérjük, kopogtasson az EKLIPSE online fórumán, a KNOCK-on!