Main picture

A YouCount szegedi esettanulmányának első találkozója

YouCount projektünk keretében a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Kutatóközpontjának kutatói létrehozták a „Közös Jelek Valóságlabort”. Ebben szegedi hallássérült fiatalokkal dolgoznak együtt annak érdekében, hogy a hallássérült fiatalok autonóm, felnőtt, teljes élet felé való törekvésének lehetőségeiről közösen gondolkodjanak, és közös akciókat szervezzenek.

Május 16-án, hétfőn lezajlott a Közös Jelek Valóságlabor első találkozója. A beszélgetésre meghívott résztvevők a szegedi hallássérültekekhez kapcsolódó, esélyegyenlőségért, érdekvédelemért dolgozó szervezetek, intézmények, cégek tagjai voltak.

A barátságos és nyitott hangulatú Valóságlabor első részében bemutatkozott a hallássérülteket és hallókat tömörítő Közös Jelek kutatócsapatunk. Megosztottuk az elmúlt hónapok kutatási eredményeit: mit gondolnak szegedi hallássérült fiatalok a társadalmi befogadás kérdéseiről interjúink alapján? A közösen előadott prezentáció után megvitattuk, milyen kapcsolódási pontokat találunk a megjelentek között. Felmértük, milyen témák, ötletek, kérdések mentén érdemes tovább gondolkodunk.

Az esemény hangulatát híven visszaadja Erdélyi László, kutatócsoporti tagunk helyszínen készült grafikája. Az első Valóságlabor tanulságait feldolgozva folytatjuk a munkát és a közös kutatási kérdés kialakítását.