Main picture

Ültetés és gazolás a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban – A 9.A osztály média csapatának vendégbejegyzése

Korábbi cikkünkben beharangoztuk, hogy rajtunk kívül a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium diákjai is megosztják, milyen élmény részt venni egy iskolakert kialakításában.

Alexa, Hanna, Vince és Simon bejegyzése következik.  

Idén léptünk először gimnazistaként a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumba. De kik is vagyunk mi, és mit takar a címben említett ültetés és gazolás?

 

Nos, a gimnázium kilencedik évfolyamának reál tagozatára járunk, és azt a feladatot kapta az osztályunk év elején, hogy kisebb-nagyobb segítséggel valósítsunk meg egy kert projektet az iskolánk udvarán. Nagyon megtetszett az ötlet, így hát belevágtunk. Az osztályt sokfelé bontották, mindenkinek jutott valami munka. Mi négyen alkotjuk a média csoportot. A mi feladataink közé tartozik a munkafolyamatok dokumentálása, ez főként képekben valósul meg.

 

De miért is jó ez nekünk? Nincs elég bajunk az iskola falain belül? A sok felelés, dolgozat stb. Nos, az igazság az, hogy szerintünk ez a projekt jól összerázta a csapatot. Igaz, hogy elég sok a tennivaló, és a projekt eleje nem is volt olyan izgalmas a sok kapálással és gazolással, de minden éremnek két oldala van. A projekt során megtanulnak a nagyobb egyéniségek is csapatban dolgozni, és lássuk be, négy év nem is olyan sok idő, mint gondoljuk. De ezekben a plusz órákban is, amit együtt töltünk, rengeteg emléket szerzünk.

 

Ezen kívül, mivel reál tagozatosok vagyunk, és az osztály egyik fele biológiát és kémiát tanul emelt óraszámban, a kert kialakítása során a talaj minőségének felmérése és a növények tanulmányozása is hasznosnak bizonyult a számukra. Persze, nem mindenki van oda a feladatokért, de sokan várják, hogy a sok munka meghozza gyümölcsét, szó szerint. Nagyon sok finomságot ültettünk, és alig várjuk, hogy megkóstolhassuk őket.

 

Örülünk, hogy belekezdtünk ebbe, és hálásak vagyunk a sok segítségért, támogatásért. Nagy szó, hogy tényleg valami maradandót alkothatunk, ami hasznos lesz az utánunk következő évfolyamoknak is. Reméljük, a munkánk sokáig megmarad, és másoknak is örömet okoz majd!

A fotókat Alexa, Hanna, Simon és Janka készítette.