Main picture
Hírek

Science café sorozat a természet értékeiről

Folytatódnak az EKLIPSE science café-k. A korábbi két science café-t követően november 20-án kerül sor a harmadik eseményre, amely angolul, nemzetközi szakértők bevonásával zajlik. A részvétel nyitott, csatlakozni lehet személyesen Budapesten és Helsinkiben, valamint online.

2017 őszén az EKLIPSE projekt science café sorozatot indított azzal a céllal, hogy társadalmi párbeszédet kezdeményezzen a természet értékeinek sokféleségéről. A téma a ClientEarth – egy non-profit környezetjogi egyesület – kutatási kérdése alapján formálódott, akik számára különös kihívás a természet értékeinek sokféleségét integrálni a politikai döntéshozatalba.

 

Az első két science cafét Budapesten, magyar nyelven tartottuk. Az első eseményen a természet értékeinek sokféleségét és összeegyeztethetetlenségét a kulturális antropológia, az ökológia és a közgazdaságtan oldaláról jártuk körbe. A második science café-n arra kerestük a választ, hogy miként lehet a természet értékeinek sokféleségét beemelni a döntéshozatalba egyéni és intézményi szinten, utóbbi alatt értve a nemzetközi és a globális politikát.  A két esemény során felmerülő főbb témákat egy-egy rövid videóban foglaltuk össze, amely itt és itt elérhető.

A harmadik science café alkalmával elmozdulunk a hazai kontextustól. Állampolgárokat, szakértőket, döntéshozókat és kutatókat invitálunk Európa minden részéről, hogy közösen gondolkodjunk arról, hogyan integrálhatjuk a természet sokféle értékét a politikai döntéshozatalba. Az esemény két helyszínen párhuzamosan zajlik, emellett élőben követhető lesz online is. Csatlakozzon hozzánk november 20-án, este 7 órakor Budapesten, az Impact Hub-ban (Ferenciek tere 2.), vagy online, a zoom segítségével (az online részvételhez kérjük, előzetesen regisztráljon itt). További információt és rendszeresen frissülő híreket az esemény facebook oldalán talál.