Main picture
Hírek

A természet gyógyító erejére építő terápiás megoldások

A Care farm bloggal közösen indított beszélgetés-sorozatunk célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a hagyományostól eltérő, a természet erejére építő terápiás megoldásokról.

Az Észak- és Nyugat-Európában népszerű green care szolgáltatások (bővebben itt olvashat róluk: http://carefarm.blog.hu/) itthon még kevéssé ismertek, noha több hazai szervezet, gyakorló szakember is alkalmazza őket. Velük beszélgetünk Science Café rendezvényeinken.

Január 22-én (hétfő) 17:30-tól a Mantra Kávézóban az állatterápia került reflektorfénybe. Pieke Noémi pszichopedagógussal, a kapcsolatközpontú kutya- és kisállatterápia kifejlesztőjével munkájáról, módszere különlegességéről és az állatterápia hatásairól beszélgettünk.

Február 26-án (hétfő) 17:30-tól a Mantra Kávézóban Jakabos Hadassa klinikai szakpszichológus, a terelés-terápia megalkotója mutatja be egyedülálló terápiás munkáját.

Március 26-án (hétfő) a természeti elemek, a természet-ember kapcsolat meseterápiás és művészetterápiás foglalkozásokban betöltött szerepéről beszélgetünk a Katarzisz Komplex Művészetterápia és a Kincskereső Meseterápia módszerek kidolgozójával, Dr. Antalfai Mártával és kollégájával, Szűcs Fatin Fannival.

Április végén a Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány szakmai vezetője, Szabó Gábor Timur mesél vadonterápiás munkájukról.

Májusban a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat VEROCS elnevezésű barlangterápiájáról lesz szó. A barlangi túrák során a fogyatékkal élő gyerekek élményeken, kalandokon keresztül fejlődnek, erősödnek a hagyományos korrekciós foglalkozásokon megszokott sémák, miliő nélkül. A 15-20 éve tartó program sikeréről a túrákat vezető barlangászok mesélnek majd.

A Science Café sorozatra az InSPIRES projekt biztosít lehetőséget.

Az aktuális eseményekről itt talál további információt: https://www.facebook.com/carefarmblog/

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!