Main picture
Hírek

Készítettünk egy filmet a gazda-molnár-pék hálózatról – a Mammutban lesz egy vetítés

“A kenyér a szántóföldön születik” – vallják azok a pékek, akik nem a pékségben kezdenek el dolgozni azon, hogy igazán jó kenyeret tegyenek a vásárló elé, hanem a gabonatáblákban. Közösen dolgoznak a gazdálkodóval azon, hogy milyen fajtát és hogyan termeszt. Az sem mindegy nekik, hogy mi történik a búzával a malomban, ezért a molnárral is együttműködnek. Így tudnak finom és egészséges pékárut előállítani, azzal a tudattal, hogy a gazda a természetet is megóvja a gabonaföldeken. Újhullámos, kézműves pékek hat évvel ezelőtt kezdték el kialakítani a gazdák, molnárok és pékek informális hálózatát Magyarországon. Ezt az együttműködést és a jelentőségét mutatja be a hálózat néhány szereplője segítségével a film. Megmutatják nekünk, hogy mi történik a gabonatáblán, a malomban és aztán a kemencében.

A film első nyilvános vetítése június 20-án, csütörtökön este 6 órától lesz a Mammut I. bevásárlóközpontban, a Kollab Közösségi Központban (3.emelet).

A vetítés után a film két szereplőjével, Fülöp Ádám pékkel és Nobilis Ágoston gazdával és molnárral, valamint a rendezőjével Püsök Botonddal beszélgetünk.

A belépés ingyenes.

Az esemény LinkedIn linkje itt, a Facebook linkje pedig itt látható.