Main picture

Pályázati felhívás nyílik a FORWARDS projektben

A FORWARDS projekt célja a ForestWard Observatory felállítása – egy olyan, hosszú távon működő döntéstámogató eszköz létrehozása, amely segíti a klímabarát és fenntartható erdőgazdálkodási döntéseket uniós, nemzeti és helyi szinten egyaránt. A ForestWard Observatory már meglévő hálózatokra és adatfolyamokra támaszkodva szeretne úttörő megközelítéseket kialakítani, ezért 2023-26 között legalább öt pályázati felhívást ír ki összesen 6 millió euró értékben, megközelítőleg 50 kísérleti projekt finanszírozására.

A FORWARDS első pályázati felhívása öt új kísérleti projektet támogat, amelyek klímabarát erdőgazdálkodásra és erdő-helyreállításra fókuszálnak. A pályázati kiírás teljes támogatási értéke 700 000 euró, tehát egy-egy projekt legfeljebb 150 000 euróra pályázhat. A pályázati eljárást július 31-én nyitja meg az Európai Erdészeti Intézet (EFI). A pályázatok elbírálását követően a kiválasztott projektek várhatóan 2024 elején indulnak el. A projektek maximális időtartama 18 hónap.

Ha klímabarát erdőgazdálkodással vagy erdőfelújítással foglalkozik, kövesse a pályázati felhívást és a kapcsolódó híradásokat az EFI honlapján.

Ha többet szeretne tudni az év hátralévő részében és a következő évben megnyíló pályázati témákról, vagy a ForestWard Observatory-ról, látogasson el a FORWARDS weboldalára.