Integrált városi élelmiszer-ellátás

A városi élelmezési környezet fejlesztése – kulturálisan megfelelő, megfizethető, természetbarát módon előállított élelmiszerekkel.

A FoodCLIC integrált városi élelmezéspolitikai projekt a városi élelmiszerellátás fenntarthatósági előnyeit, térbeli-társadalmi és szektoriális kapcsolatait nyolc európai városi régióban (45 kisebb és nagyobb városban) tárja fel, a legalkalmasabb tudományos-politikai-gyakorlati kapcsolódási pontokat keresve. A városi élelmezés-politika hálózatos működését nyolc valóságlabor (Living Lab) képezi le, amelynek résztvevői cselekvés általi tanulás révén segítik a szakpolitikát.

A megvalósítást a projekt négy motívum köré szervezi: fenntarthatósági hasznok, térbeli kapcsolatok, társadalmi befogadás és ágazati kapcsolódások. A projekt során sokféle érdekelt fél (köztük a hátrányos helyzetű és kiszolgáltatott csoportok) bevonása és kapacitásépítése teszi lehetővé a városi élelmezés megújítását, és javaslataik beépítését.

Az ESSRG a projekt keretein belül a Fővárosi Önkormányzatot segíti a Budapesti Fenntartható Élelmezési Stratégia kidolgozásában.

Ki felel érte?

Bánsági Éva

Pózner Vanda

Kapitány Balázs

Projektek

Összes megtekintése »

Éghajlatváltozás okozta egészségügyi veszélyek enyhítése

Az éghajlat, az egészség és az ökoszisztémák közötti kapcsolatrendszert vizsgáljuk.

Bővebben...

Egészséges, fenntartható étkezési szokások kialakítása

A táplálkozási szokások és az étkezési minták egészségügyi, környezeti és társadalmi-gazdasági hatásait befolyásoló tényezőket vizsgáljuk.

Bővebben...

Ökológiailag fenntartható tápanyag-gazdálkodás

Milyen innovációk segítik, hogy 2030-ra legalább 20%-kal csökkenjen a műtrágyahasználat Európában?

Bővebben...

Science Service a biodiverzitásért

A biológiai sokféleség csökkenése korunk egyik legsúlyosabb és legösszetettebb kihívása.

Bővebben...