Main picture
Publikáció

Az e-NABLE Magyarország bemutatkozik a “Laboron Kívül” kiállításon

A Laboron Kívül kiállítás egyik hazai kiállítója az e-NABLE Magyarország .   

A csoport tagjai végtaghiányos gyerekek – esetenként felnőttek – számára készítenek 3D nyomtatott kezeket, díjmentesen. A nyílt forráskódú tervek által a csapat mindenki számára elérhető tudást oszt meg, miközben a norma határait definiálja újra, játékos formában. A gyors ütemben növekvő hálózat arra biztatja a környezetét hogy bátran csatlakozzon a diákok, tanárok, szülők, tervezők, mérnökök, művészek, barkácsolók köréhez és adjon önbizalmat és egészséges testképet a mindenki számára. 

A kiállításon a Batman és a Python kezek láthatók. 

A képregényhősök kezdetektől a legnagyobb félelmeink és a legtitkosabb vágyaink megtestesítői. A szuper képességekkel könnyen azonosuló gyerekekből az e-NABLE robotkezei mindig kihozzák a bennük rejlő erőt és beindítja a fantáziájukat önmagukról. Amíg a Samunak készített Batman kéz a kiállításon vitrin alatt van, addig ő büszkén viseli a korábban átadott Vasember protézist.

A Python kéz azért az egyik legsikeresebb open source modell, mert a végtelenségig bővíthető a funkciója. Az átgondolt, praktikus kiegészítők mellett megvalósíthatóak a legelrugaszkodottabb pillanatnyi ötletek is, amik gyorsan cserélhetőek a tokban. Nagy kedvenc a gyerekek körében a kártyatartó és a csúzli is.

 

Augusztus 11-én pénteken zárja véglegesen kapuit a „Laboron Kívül: Csináld Magad Tudomány” című kiállítás Budapesten. Most még két hetük van megnézni a kiállítást mindazoknak, akik az elmúlt hónap során nem jutottak el a Ferenciek terére. Részletesen itt tájékozóhat!