Science Shop

Célkitűzésünk, hogy a tudomány valódi társadalmi problémákkal foglalkozzon ahelyett, hogy csak és kizárólag önmagának feltett kérdéseket válaszolna meg. Ennek érdekében olyan együttműködő kutatási projekteket valósítunk meg, ahol már a kérdésfeltevésbe is bevonjuk az érintetteket, sőt az adatgyűjtés, -elemzés és válaszadás is velük együtt zajlik. A Science Shop kifejezés itthon ugyan idegenül csenghet, ám világ-szerte egyre népszerűbbé válnak azok a kutatási megoldások, amelynek keretében – jellemzően egyetemi közegben – a diákok kurzusaik során tudás- és erőforráshiányos szereplők (elsősorban civil szervezetek, társadalmi vállalkozások és közösségek) valós problémáira keresnek megoldást.

Kiket érdekelhet?

Civilek

Az ESSRG csapata civil szervezetek, társadalmi vállalkozások és közösségek kutatási igényeit várja megválaszolásra. Kérdését az oldal alján lévő űrlap kitöltésével küldheti el.

Érdekel

Diákok/Hallgatók

Gyakornoki helyet keresel? Szeretnél a társadalom számára hasznos ügyeken dolgozni? Olyan szakdolgozatot szeretnél írni, ami nem a fióknak készül? Szeretnéd a tudásoddal támogatni civil szervezetek, társadalmi vállalkozások vagy közösségek munkáját? Jelentkezz hozzánk gyakornoknak az oldal alján található űrlap kitöltésével.

Érdekel

Oktatók

Ha szívesen vállalja, hogy egyetemi munkája során civil szervezetek, társadalmi vállalkozások, közösségek problémáin keresztül dolgozik a diákjaival, kérjük, jelentkezzen az oldal alján lévő űrlap kitöltésével.

Érdekel

Kutatók

Science Shop, részvételi akciókutatás (participatory action research), együttműködő kutatás (cooperative research), felelősségteljes kutatás és innováció (Responsible Research and Innovation, RRI). Szeretne többet megtudni ezekről a kutatási gyakorlatokról? Vegye föl velünk a kapcsolatot az oldal alján található űrlap kitöltésével.

Érdekel

Döntéshozók, önkormányzatok

Amennyiben nyitott a részvételi, együttműködő, felelősségteljes, célcsoportokat bevonó kutatási módok iránt, kérjük vegye föl velünk a kapcsolatot az oldal alján található űrlap kitöltésével.

Érdekel

Vállalatok

Amennyiben vállalati szereplőként érdeklődik a részvételi, együttműködő kutatások iránt, kérjük, hogy vegye föl velünk a kapcsolatot az oldal alján található űrlap kitöltésével.

 

Érdekel

Vegye fel velünk a kapcsolatot